Seabattle!! - Reisverslag uit Norrköping, Zweden van Cyrille Dols - WaarBenJij.nu Seabattle!! - Reisverslag uit Norrköping, Zweden van Cyrille Dols - WaarBenJij.nu

Seabattle!!

Door: Cyrille Dols

Blijf op de hoogte en volg Cyrille

24 November 2009 | Zweden, Norrköping

Hej lieve lezertjes van me!

Tussen het studeren door, wil ik toch even tijd maken voor het plaatsen van een berichtje over seabattle...

Maar eerst even ander nieuws: mijn lio plaats is bekend en op het UWC krijg ik year 6!! Hoe geweldig!!!! Ben echt überblij... had helemaal gerekend op kleuters en dan krijg je dit bericht, ben helemaal in de welkom en verheug me er nu nog meer op!!!!
Voor de mensen die niet thuis zijn in het internationale onderwijs, year 6 is voor onze begrippen groep 8! Dus schoolkamp, afscheid nemen (geen cito, doen ze niet aan), kinderen voorbereiden op het vervolg onderwijs enz.... Ben echt helemaal in mijn nopjes!!

Maar dan nu de beruchte Seabattle, het schip waar iedere erasmus student op wil zitten en zeeziek wil worden.
Het 'queuen' is al weer TE ver weg in mijn geheugen en op de verjaardag van Miesmok en Tom (nogmaals gefeliciteerd :P) was het dan zover. Samen met Michala liepen we naar Ryd waar we moesten verzamelen en het is toch wel grappig om 144 studenten daar te zien staan, allemaal klaar voor seabattle!
En met een vertraging (wat ik nooit snap, want Zweden zeggen dat ze ALTIJD op tijd zijn) vertrokken we naar Stockholm. Tijdens de busreis werden we vermaakt door franse studenten en hun gezang (3 uur lang!!)... het was zelfs zo erg dat ik Ellen Siebenlist (die even een update wou) niet kon verstaan en lachend aan de telefoon mijn excuses liep aan te bieden.
Na een reis van ongeveer 3 uur moesten we wachten op ons kaartje voor de boot (wat tevens het kaartje was van de slaapkamer) en na weer een half uur wachten werden deze uitgedeeld en konden we met nog een heleboel andere studenten aan boord van een super groot schip!
Op zoek gegaan naar mijn kamer (deze was naast Michala en Carmen) en ik moest mijn kamer delen met een fransman...
Daarna zijn we het schip gaan verkennen en zijn we 's avonds aan het speeddaten geslagen!! Jaja, en ik kan jullie vertellen... het stelde niet zo veel voor en al helemaal niet wat ik gedacht had... maar het waren wel weer 1 1/2 uur vol fun en gezelligheid!
Het mindere was dat je dan hoort dat andere studenten helemaal niet hoefde te queuen... maar ook daar kom je overheen!

Daarna nog geprobeerd karaoke te zingen (iemand stal ons nummer...GRRR) en daarna een dansje gewaagt op de dansvloer boven... dat was dus niet te doen! Tja wat verwacht je met 2000 studenten op een dansvloer van 10 bij 20 meter.
Dus maar weer 2 deks omlaag om daar te dansen, of nouja dansen... Meer op en neer zwiepen op de schommeling van het schip :P! maar gelukkig viel dat mee.
Om 3 uur ben ik dan maar eens mijn bedje gaan zoeken, want de volgende ochtend stond een bezoek aan Tallin op het programma!

En om kwart voor 10 werd er op mijn deur geklopt door Carmen en Michala (al helemaal klaar om te gaan en ik dus nog niet). Ik me snel aangekleed en daarna konden we opweg naar TALLIN!! Wat een verschil met de steden hier...
Volgens mij stamde Tallin wel uit de middeleeuwen, want er stond een stadsmuur omheen, maar in het stadje zelf kon je niet om de 25 kerken heen! Op iedere hoek stond er wel 1 en de ene nog mooier dan de andere. Daarnaast was de invloed van het communisme ook nog duidelijk zichtbaar, maar ook hoe graag ze nu bij de EU willen horen. Want naast dat alles in kronen werd omschreven, werden ook overal de euro prijs bijgezet. En na een weekendje Oslo en het leven in Zweden... was dit heel, heel, heel erg goedkoop! Pizza gegeten voor een euro of 5 (in een restaurant) en ook nog mijn moeders slechte gewoonte gespekt (sigaretten gekocht)!

Daarna was het weer langzaam tijd om terug te keren naar de boot en met Michala (die altijd gestrest raakt van reizen) erbij waren we dan ook veel vroeger dan gepland op de boot. Hier hebben we nog even een schoonheidsslaapje gedaan en daarna werd het weer tijd om te feesten... of nou vandaag was het schommelen een stuk erger en tja zeeziek was ik misschien een piepklein beetje, maar dansen kon nog wel!
Dus we vermaakte ons vooral op dek 6, want op dek 10 schommelde je helemaal!!!
Toen ik het dansen zat was, ben ik gaan slapen en ook de terugweg heb ik niet helemaal meegekregen, want ook in de bus werd er geslapen!!

Dit was de beruchte seabattle dus en vanaf nu word het hard studeren, want examen Zweeds komt eraan!!!

Dikke kus Cyrille

• 24 November 2009 - 18:14

Moniek En Sanne:

en die Fransman???? Hé, hoe zit dat verhaal in elkaar???? Groetjes uit Leeuwarden

• 25 November 2009 - 19:56

Tessa:

HeeJ Zusje!
    Nog even en dan komen we je weer ophalen.. Veel plezier nog daar en tot snel! x