Stappen in Shenzhen & het verkrijgen van internet! - Reisverslag uit Shenzhen, China van Cyrille Dols - WaarBenJij.nu Stappen in Shenzhen & het verkrijgen van internet! - Reisverslag uit Shenzhen, China van Cyrille Dols - WaarBenJij.nu

Stappen in Shenzhen & het verkrijgen van internet!

Door: Cyrille Dols

Blijf op de hoogte en volg Cyrille

28 September 2010 | China, Shenzhen

Hallo lieve luitjes,

Hier weer een berichtje vanuit het verre en nog steeds zeer warme Shenzhen. Dit houdt dus in: korte broeken weer, zonnebril bij de hand en na 5 minuten buiten te hebben gelopen flink te stinken naar zweet! Gelukkig hebben ze overal binnen airco!

Maar er is de afgelopen week weer van alles gebeurd en ik dacht dat moeten de mensen in Nederland ook weten! Dus hierbij mijn berichtje ;)!

Als eerste hadden we afgelopen week vanaf woensdag tot vrijdag vrij (ivm het mid-autumm festival oftewel mooncake festival) en in ruil daarvoor moesten we dan ook dit weekend weer werken (rare regering!).
Maar wat het festival precies inhoud, moet je zelf maar googelen, wat ik kan vertellen is dat het veel vettige cakejes bevat die iedereen je ook meteen aanbiedt. De originele bevat het gekookt eigeel van een ei... wat een combinatie, maar je doet het er maar mee. Je lacht vriendelijk en bedankt de mensen maar voor het delen van hun mooncake!!
Maar na een lange dag werken, waren we toe aan vakantie en hadden we zin in om eens laat op te blijven en 's avonds te skypen met iedereen... Wij na het avondeten rennen naar de kamer en toen GEEN internet! Wij maar eens vragen en toen bleken ze internet afgesloten te hebben voor de "GROTE" vakantie!!!!!!! Dus geen internet voor de vakantie en na de vakantie wij weer rennen en.... nog geen internet! Maar nu naar 4 dagen hebben we eindelijk weer internet!

Maar genoeg over het internet, ik zal jullie eens vertellen hoe het uitgaan en het karaoke hier in China eruit ziet!
Op woensdag waren we 's middags uitgenodigd door Jackie om samen met wat Engelse collega's bij haar Filipijns te komen eten. Na samen met Loïs en Bo de bus te hebben genomen, kwamen we bij Jackie aan en hier had zij 3 verschillende gerechten klaargemaakt, 2 met varkensvlees en 1 met krabben. Het smaakte echt geweldig en daarnaast hebben we die middag echt super veel afgelachen! Maar daarna nog even door de stad gebanjerd, een mini mini cooper gekocht (deze staat nu op het bureau en ooit staat er een echt in de garage;)) en samen met Lois nog ergens gegeten. Toen weer terug naar het appartement, waar we ons hebben klaargemaakt voor een avond Chinees stappen en dit was zeer indrukwekkend (laat je verbazen :P)!
Ten eerste had Loïs een vriend gebeld die met de auto (een luxe weet ik veel welk merk wagen) ons kwam ophalen en die ons naar de in club bracht. Daar huurde meneer een tafel, waar we op banken konden plaatsnemen en voor we het wisten stond de tafel vol met fruit en dronken we whiskey. Daarnaast hadden we een persoonlijke ober die ons glas deed vullen als het (bijna) leeg was, doekjes deed aangeven, zorgde voor vuur (want roken mag hier in China nog overal) en als je wilde dat hij met je meeliep naar de wc, deed hij dat dat vast en zeker ook!
Maar de hele club stond dus vol met tafels en banken, die je dan kon huren en meiden stonden dan aan de bar te wachten tot ze werden uitgenodigd plaats te nemen op 1 van de banken. Maar gelukkig hadden wij al een tafel ;)!
De hele avond werd door de Chinezen dan ook voornamelijk gevuld door drankspelletjes te doen. Ieder persoon die meedoet heeft 5 dobbelstenen en daarmee moet je dan bobbelen en dan gokken hoeveel stenen je hebt. En gok je dan fout, dan moet je drinken...
Maar wij als Nederlanders vinden dat er natuurlijk ook gedanst moet worden en dat kon, alleen was de dansvloer 2 bij 10 meter! Of je kon natuurlijk op de blok staan dansen (wat de danseressen ook af en toe deden), maar wij daar dansen en na 2 seconden stonden al een heleboel Chinezen te kijken en voor we het weten stonden die allemaal foto's te maken! Dus waarschijnlijk staan we nu allemaal op hun Chinese hyvespagina's!
En wij weer teruglopen naar de banken en tafels en voor we het wisten zaten we aan de champagne!!! Jaja, Chinezen met geld weten wel hoe ze een feestje moeten bouwen en we hadden alle drie zoiets van: we willen niet weten hoeveel geld er nu vanavond door is gegaan! In iedere geval pakken geld en dan te bedenken dat het salaris van een kleuterlerares hier in China 1000 Yuan is en dat alleen het huren van de tafel al meer dan 1000 yuan kost!
Maar ook deze avond liep tegen het einde (wel nog wat frietjes gehad, dat waren dan ook meteen mijn aardappels van deze week :P) en werden we voor 3 euro met de taxi weer veilig thuis afgezet! (Die 3 euro waren ook het enigste wat ik die avond uit heb gegeven...)

En toen was het voor we het wisten al donderdag en zijn we nog even wat schoolspulletjes gaan kopen in 1 van de 100 winkelcentrums hier en toen belde Loïs dat we waren uitgenodigd om samen met wat collega's van school te gaan karaoke. En ook dit gaat er weer heel anders aan toe dan in Nederland, je boekt (of in ons geval een Chineese jongen) een karaoke ruimte voor een bepaald aantal uren en dan kun je hier samen met je vrienden liedjes zingen. Voordeel: Je kunt meer liedjes op 1 avond zingen en hoeft niet naar allemaal onbekende mensen te luisteren.
Nadeel: Voor vreemde mensen vals zingen is minder erg, dan voor bekende mensen!
Maar ook hier werd de tafel vol gezet met lekkere dingen, zoals gedroogde inktvis, nootjes, boontjes, iets oranjes en popcorn en ook hier werd het weer door de jonge heer betaald en niet naar ons! De hele avond hebben we liedjes gezongen van Boyzone, Robbie Williams, Owl City, Madonna enz... Het grappige was alleen dat ze soms bekende zangers/zangeressen hadden, maar dan hele onbekende liedjes (waarschijnlijk zeer bekend in China)!
Maar na flink vals gezongen te hebben, liep ook deze avond ten einde en werden we weer door de taxi naar huis gebracht.

Vrijdag ben ik nog opzoek gegaan naar een fototoestel en 's middags zijn we de toerist gaan uithangen in Windows of de World en heb ik paaseiland, het Louvre, molens, de toren van Piza, de eifeltoren, Opera house, tempels en de skyline van New York (met Twin Towers!) gezien.

En toen werden we zaterdag weer verwacht op de basisschool om lessen te bekijken van Martin en die van ons voor te bereiden! Het is toch raar om in het weekend te werken!!

Nou dit was het wel weer voor nu...

Tot schrijvens ;)

Liefs Cyrille

• 28 September 2010 - 18:20

Moniek:

hey kippekont, wilde die man niet iets van je, of houd je dat geheim????

Niet te veel feesten!!!

• 29 September 2010 - 09:05

Anniek:

Klinkt super gezellig!!:D En lekker van 'profiteren' dat je zo vaak mee uit wordt genomen zonder dat je hoeft te betalen... relaxxx:D
    Mooi dat jullie weer internet hebben!
    Hoe gaan jouw lesjes?

• 29 September 2010 - 11:38

Emmy:

Haha... super vet dat stappen,lekker goedkoop. Heb je al Gongbao chicken gegeten? Veel succes met je lessen en ik ben benieuwd naar je volgende verhaal.

• 02 Oktober 2010 - 08:02

Richelle:

Heey!
    Klinkt goed al die avonturen! Ben stiekem toch wel jaloers... ;)
    X Richelle