Mijn verjaardag in Shenzhen - Reisverslag uit Shenzhen, China van Cyrille Dols - WaarBenJij.nu Mijn verjaardag in Shenzhen - Reisverslag uit Shenzhen, China van Cyrille Dols - WaarBenJij.nu

Mijn verjaardag in Shenzhen

Door: Cyrille Dols

Blijf op de hoogte en volg Cyrille

28 Oktober 2010 | China, Shenzhen

Hallo lieve luitjes in het koude kikkerlandje!!!

Nadat afgelopen jaar Zweden de eer had om mijn verjaardag mee te maken, was het dit jaar tijd voor China!!!
Dus ik kon me opmaken voor een dag vol feestelijke gebeurtenissen of eigenlijk twee, want donderdag werd mijn verjaardag al op school gevierd! Eigenlijk zouden we mijn verjaardag vrijdag vieren, maar omdat er misschien een tyfoon zou komen werden de feestelijkheden naar donderdag verplaatst. Dus donderdag aten we voor de verandering niet bij de Ikea en gingen we om half 1 met Jenny, Jip (a.k.a. Mr. J.), Sanne, Janka en Martin naar een Japans restaurant om daar te lunchen. Jenny bestelde van alles kleine beetjes, zodat wij konden proeven en eventueel meer konden bestellen als het super lekker was. Want naast dat ik zaterdag jarig was, was Jip vrijdag jarig (dus dubbel feest).
Zoals sommige misschien weten, wordt er in China (bijna) altijd te veel eten besteld, zodat je niet alles op kunt eten. Want als je wel als opeet, beledig je de gastheer! Dus probeer altijd 2 rijstkorrels te laten liggen!! Maar naar de overheerlijke maaltijd en het super lekkere toetje, werden we weer door de chauffeur van school, naar school gebracht. En toen begon het smoezen en natuurlijk had ik al snel door dat ze iets aan het regelen waren en gedurende het volgende uur kwamen steeds meer mensen het kantoortje binnenlopen en opeens ging het ligt uit en werd daar de taart naar binnen gedragen. Nadat er gezongen was (in zowel Chinees als Nederlands), kregen we ook nog een fles cola en een grote bos bloemen en toen was het tijd om de taart aan te snijden en te smullen van de lekkere chocolade.
Van Jenny kreeg ik toen ook nog een snoeppot gevuld met elastiekjes, kettingen, oorbellen enz… en was het feestje eigenlijk al weer over!

Maar toen moest zaterdag nog komen, vrijdagnacht om 12 uur werd ik gefeliciteerd door Janka en via msn door Richelle en met een gelukzalig gevoel kon ik toen gaan slapen… want zaterdag zou een drukke dag worden!
‘s Ochtends kwam Sanne mij ook feliciteren en mocht ik mijn cadeautje uitpakken en dat was echt geweldig!! De lekkerste chocolade uit Zweden en een blauwe schildpad. En vooral die schildpad is echt super gaaf! Hij heeft een knopje op z’n schild zodat hij in 4 verschillende kleurtjes licht kan geven en daarnaast kan hij ook nog een muziekje spelen! Echt GEWELDIG!!
Daarna zijn we met kroon (ja, Sanne had een oranje kroon voor me gemaakt :P) naar de training gegaan en ook daar werd weer voor me gezongen! Na de training zijn we met een groot deel van de Engelse leerkrachten naar de KTV bar geweest en ook hier hebben we weer gezongen!Van de Spice Girls, tot aan Bakstreet boys en een Chinese rap en daarnaast werd ook hier flink gegeten, want het buffet zat in de prijs!
Ook kreeg ik hier weer een aantal cadeautjes, zo kreeg ik een stempel van Luke met mijn Chinese naam, van de Engelse leerkrachten bij mij op school een yoga matje en van Martin een t-shirt met foto’s van mij in China. Daarnaast had hij dezelfde afbeelding ook in een fotolijstje gestopt, want als dan het t-shirt zou vervagen, had ik toch nog een blijvende herrinering van China! Echt super gaaf… Van Lois had ik een theekopje en theepotje gekregen plus een mooie schelp en van Beau een mooi armbandje!
Dus ook de middag was zeer geslaagd, daarna zijn we nog met Wendy en Martin gaan hotpotten en dat is eigenlijk een soort van fonduen, maar dan met soep! En ook dit keer was het eten weer zeer geslaagd. En terwijl we zaten te wachten, werd ik gebeld door Emmy en Anniek (Sorry als er nog iemand bij was, maar zij waren te verstaan :P) om mij persoonlijk te feliciteren!!! Dus dat maakte het etentje helemaal af!

Daarna zijn we snel naar huis gegaan om ons om te kleden, want een goed feestje wordt afgesloten met een avondje stappen! Dus we gingen met z’n 3, Martin, Beau, Kristin en een vriendin van Kristin naar de Cash bar en het was de bedoeling daarna ook nog naar een andere bar te gaan. Maar de muziek was goed en het drinken vrij goedkoop en uiteindelijk zijn we daar de hele avond gebleven. Al was het wel wat minder dat de toiletjuffrouw vond dat ik een dike buik had en door erop te slaan (echt slaan), maakte ze duidelijk dat ik deze moest inhouden :P:P:P!! HAhahaha!
Maar de avond was dus geweldig en ik ging dan ook met een tevreden gevoel weer naar bed!

Daarnaast wil ik iedereen bedanken die een berichtje heeft achtergelaten of mij een mailtje heeft gestuurd! (De kaartjes via de post zijn nog steeds niet gearriveerd, dus wacht nog steeds geduldig!)

En wie weet waar ik volgend jaar mijn verjaardag vier ;)!

Liefs Cyrille

P.s. De foto’s worden door mij zorgvuldig ;) gesorteerd en zo spoedig mogelijk maak ik bekend, waar ze te bekijken zijn!

• 28 Oktober 2010 - 07:22

Trudie Dols:

Weer een leuk bericht. Haal die Chinese postbodes eens uit de kast, wat duurt dat lang eer er iets wordt bezorgd.
    Klopt je adres wel???

Groetjes
    mama

• 28 Oktober 2010 - 11:38

Emmy:

Het Cyrille,

Wat super dat je daar zo een leuke verjaardag hebt gehad:) Tom & Wouter waren ook nog bij het telefoontje. Haha. Heel veel plezier daar en wij moeten snel ook eens een keertje skypen.
    Groetjes, Emmy

• 10 November 2010 - 13:20

Lindsay:

Cyrille, het wordt tijd voor een nieuw verhaaltje hoor!

• 11 November 2010 - 16:25

Nadine:

Hey lieverd!

Leuke berichtjes, altijd fijn als ik ze 'live' hoor:D. Praat me zondag maar weer bij ;)!!

Xxx