Het schoolreisje en mijn familie op bezoek! - Reisverslag uit Shenzhen, China van Cyrille Dols - WaarBenJij.nu Het schoolreisje en mijn familie op bezoek! - Reisverslag uit Shenzhen, China van Cyrille Dols - WaarBenJij.nu

Het schoolreisje en mijn familie op bezoek!

Door: Cyrille Dols

Blijf op de hoogte en volg Cyrille

29 November 2010 | China, Shenzhen

De afgelopen weken zijn weer druk geweest en dit weekend is het een relax weekend en dus heb ik tijd om een stukje online te zetten.
Al kan ik het wel pas morgen online zetten, want het internet doet het weer eens niet…

Maar drie weekenden geleden gingen we samen met de leerkrachten, leerlingen en hun ouders op schoolreisje naar het Ocean park! Behalve mij had niemand zin in dit gezellige uitstapje, dus het zou een gezellige dag worden :P!
Dus op zaterdag stond ik op, smeerde ik boterhammen en om 8 uur melde ik me netjes op school en werd ik gedumpt in het office en hier moest ik wachten totdat Pong zou vertrekken en ik met haar mee kon. Ongeveer 45 minuten later, werd ik inderdaad door Pong meegenomen naar een bus en konden we op weg naar Ocean park. Of ja, Pong wilde kijken of we in een andere bus er nog bijpasten en zo gezegd, zo gedaan. Wij de bus weer uit en de volgende bus in, deze weer uit (er was geen plaats) en weer een andere bus in, ook deze weer uit (er was wel plaats, maar…. Geen idee eigenlijk) en weer naar de eerste bus om vervolgens op precies dezelfde plaats weer te gaan zitten en vertrokken we dan eindelijk richting Ocean park!
Onderweg werden de kinderen om de beurt naar voren geroepen om een leuk liedje te zingen en helaas, ook ik moest een liedje zingen! Na een busreis van 45 minuten, liepen we de bus uit en werd ik door Pong meegesleurd. Waar naartoe, geen idee, maar me ergens uit het zicht raken was ook niet de bedoeling, dus liepen we gearmd door het park. Hier kwamen we de hele tijd leraren tegen, die ons weer ergens naartoe stuurden en uiteindelijk kwamen we bij het “theater” aan, waar we eerst de show zouden bekijken. Samen met de dokter stond ik daar dan en was de rest van het personeel (leerkrachten de office girls) bezig met het organiseren van de beste plaatsen. En ook hier heb ik weer volverbazing staan kijken, hoe dat allemaal in China geregeld wordt.
Op een aantal rijen banken, had mijn school briefjes geplakt en het was dan ook de bedoeling dat daar onze school plaats zou nemen. Maar natuurlijk andere bezoekers snapten dat niet helemaal. Dus iedere 5 minuten kon weer iemand rennen en vertellen dat de plaatsen bezet waren en dat ze maar een ander plaatsje moesten gaan zoeken. Maar uiteindelijk kwamen daar onze klassen aan en ben ik samen met de dokter helemaal naar boven gevlucht om vanuit daar het overzicht te behouden :P. En echt het hele theater werd gevuld, plus dat er ook nog mensen bovenaan moesten staan, want hoe meer mensen erin passen, des te beter natuurlijk!
Tijdens de voorstelling (waar het Oekraïense duikteam stunts deed uithalen (zeer geslaagd ;)), waar dolfijnen tegen ballen aansprongen enz…) werd de lunch uitgedeeld aan alle ouders en hun kinderen en deze bestond uit een broodje Mcdonald’s en een flesje water. En tegen het einde van de show, zijn ook de dokter en ik gaan lunchen. Wat ik nog steeds niet snap van Chinezen, maar wel echt hun cultuur is, ze blijven niet zitten tot het einde. Zodra het einde in zicht komt, stappen de eerste mensen al op, zodat ze ook als eerste bij de uitgang zijn. Dus echt een daverend applaus volgt dan ook niet aan het einde, want dan is de helft van de mensen al weg….
Maar na de overheerlijke lunch, gingen Anna, Pong, Teressa en ik opzoek naar Orchid en nog een Chinese leerkracht om samen door het park te lopen. Met z’n zessen hebben we dan ook allerlei vissen, schildpadden, otters en andere zeedieren gezien. Ook hebben we 1 ijsbeer gezien, die er echt super zielig uitzag. Zijn hok was heel mini en vrienden om mee te spelen had hij dus ook niet. Heel zielig allemaal, maar wij (of eigenlijk de chinezen) wilde de bruiloftsceremonie zien en dus anderhalf uur van te voren zochten we een mooi plaatsje uit om dit te kunnen bekijken. Het stelde eigenlijk niet zoveel uit, maar volgens mij vonden de Chinezen het geweldig! Er stonden dan ook weer meer dan 100 mensen te kijken. Hierna was het voor Anna, Pong, Orchid en mij weer tijd om richting de uitgang te gaan, om daar alle Chinezen op te wachten.
Daarna moesten we als eerste richting de bus lopen, zodat we hier iedereen naar de goede bus konden begeleiden… ik zat er weer voor de mooi bij, want tja veel kan ik de Chinezen ook niet vertellen ;). Maar na ook hier weer een uur te hebben gestaan en gezeten, waar een Chinese vader niet wist of zijn zoon in K1 of K2 zat….
Was het tijd voor ons om in de schoolbus te gaan zitten en richting school te gaan en na weer eens 45 minuten waren we dan ook op school en kon ik naar huis! Al met al was het weer een geslaagd dagje weg, waarbij ik weer veel van de Chinese cultuur ben opgestoken ;).

Maar afgelopen weekend was het pas echt feest! Al moest ik daarvoor wel zaterdag om 6 uur opstaan… Samen met Loïse pakte ik de bus naar het vliegveld om daar mijn papa, mama, broer en schoonzus op te halen!!!!! Hier liep ik me al de hele week op te verheugen, samen met de helft van de leerkrachten op school. Ook zij wilde graag mijn ouders, schoonzus en broer zien en dan vooral steeds de vraag stellen: Is your borther handsome??? Hier heb ik altijd: ofcourse op geantwoord (is goed voor zijn ego ;)), haha.
Maar daar stond ik dan, zaterdagochtend, zenuwachtig om mijn ouders weer te zien! En we hebben echt een geweldig weekend gehad. Naast het overlevingspakket wat ze voor me mee hadden genomen, was het gewoon een geslaagd weekend. We hebben gezellig kunnen vertellen, zij hebben kunnen shoppen, we hebben heerlijk gegeten (en zij waren blij, dat ze niet eens opzoek moesten gaan, naar de goede restaurantjes :P) en het was fijn ze weer te zien.
Dus nadat we de bagage hadden afgeleverd aan het hotel, was het tijd om mijn kamertje te bezoeken en onder het genot van een kopje koffie/thee en een klein gebakje konden ze op adem komen. Hierna hebben we een echte Chinese markt bezocht (waar ze de kippen voor jou doen slachten ;)), een parkje bezocht en daarna zijn we naar Dong men gegaan om eens flink geld uit te geven!
En voor ik het wist, was de eerste dag al weer voorbij en brak dag nummer twee van hun bezoek aan. Nadat we geprobeerd hadden uit te slapen (Janka en ik werden beide om 8 uur wakker), gingen we rond half 12 richting Splendid China. Hier hebben we verschillende bevolkinsgroepen, typische dansen zien uitvoeren en kwamen mijn ouders, broer en schoonzus erachter, dat zij in twee weken tijd maar een klein stukje China hebben gezien en dat er eigenlijk nog veel meer te zien was :P!
Maar ook hier hebben we ons weer goed vermaakt, plus dat het lekker weer was en dat miste die Nederlanders toch wel :P. ’s Avonds zijn we nog met Martin en Wendy gaan hotpotten en gelukkig beviel het deze keer wel (blijkbaar hadden ze al een hotpot gehad en dat viel helemaal niet in de smaak… terwijl ik hotpotten echt lekker vind!). En met een voldaan gevoel ging iedereen dan ook heerlijk slapen.
En toen brak de laatste ochtend van hun bezoek aan, ze zouden ’s ochtends nog mijn school bezoeken en daarna zouden ze hun spullen ophalen en richting Hong Kong gaan. Op school was iedereen natuurlijk extra zenuwachtig om mijn ouders, broer en schoonzus te ontmoeten en rond half 10 was het dan zover!
Samen hebben we een rondje door de school gelopen, was iedereen onder de indruk hoe jong mijn ouders er nog uitzagen en hoe knap Roel en Moon wel niet waren (goed voor iedereen zijn ego dus ;)). We zijn nog 1 à 2 klassen binnengelopen en in 1 klas waren er zelfs een aantal kinderen die samen met papa op de foto durfde (lief hè!). En toen was het toch echt tijd om afscheid te nemen….
Na uren niks van hun vernomen te hebben, bleken ze toch aangekomen te zijn in Hong kong en hebben ze daar nog 3 leuke dagen gehad. En op de terugweg, verliep alles vlekkeloos tot in Londen… Hier mochten ze niet meer opstijgen omdat er sneeuw was voorspeld in Brussel (das wel een klein beetje lachen, als het hier nog steeds 25 graden is :P), maar uiteindelijk mochten ze toch naar huis! Was het 2 graden in Brussel en Moon had haar jas afgestaan aan mij (daarvoor nog bedankt!), zodat ik het volgend weekend lekker warm ga hebben in Beijing!!!

Maar het waren dus weer twee geslaagde weekenden in Shenzhen en langzaam beginnen we te merken, dat het super snel gaat. Janka is al over de helft heen en Sanne en ik zitten bijna op de helft! En dus moeten we flink genieten van de tijd die we nog hier zijn!!! En dat gaat zeker lukken, vanavond gaan we in ieder geval Harry Potter kijken met Chinese ondertiteling, hoe vet is dat!!!!!!!!!!!

Nou laat vooral weer een berichtje achter en spreek jullie weer snel!

Knuffel, Cyrille

• 30 November 2010 - 09:09

Anniek:

Wow 25 graden.... hier ligt vanaf gisteren een pak sneeuw!!!!
    Leuk dat je ouders ff op de koffie zijn gekomen:P
    Veel plezier!!!