Op naar het jaar van het Konijn! - Reisverslag uit Shenzhen, China van Cyrille Dols - WaarBenJij.nu Op naar het jaar van het Konijn! - Reisverslag uit Shenzhen, China van Cyrille Dols - WaarBenJij.nu

Op naar het jaar van het Konijn!

Door: Cyrille Dols

Blijf op de hoogte en volg Cyrille

28 Januari 2011 | China, Shenzhen

Ni hau lieve mensjes in Nederland en omstreken,

Hier weer een berichtje uit het geweldige Shenzhen, waar de welverdiende vakantie op het punt staat te beginnen. Ik heb er naar uitgekeken, vooral omdat nieuwjaar hier echt raar was en we dus daarom voor mijn gevoel nog in 2010 zitten. Het nieuwe jaar wordt voor mijn gevoel ingeluid met een vakantie en dat is in china net zo!

Maar eerst nog even een berichtje over de dagelijkse dingetjes en hoe ik verwacht dat mijn voor een deel internetloze vakantie zal verlopen.

De afgelopen weken heb ik spelletjes gespeeld op mijn gsm, de laptop, foto's bekeken en gelezen. Want het waren toets- en activiteitenweken en dan is er voor de Engelse leerkrachten helaas niet veel te doen. Janka en Sanne mochten gelukkig nog toetsen afnemen, voor mij zat er niks anders in dan verveling! En met veel geduld, nieuw zitvlees en een heleboel lage kleding (want van stil zitten krijg je het nog kouder) heb ik dan ook niks gedaan!
Maar afgelopen week (de laatste week van de vakantie) gebeurde er toch wat spannende dingejes.
Als eerste: Sanne en ik hebben besloten aan onze conditie en omvangsvorm te gaan werken en nu gaan we iedere ochtend rennen (nou ja, iedere ochtend... op dag 3 sliep ik potverdorie door de wekker heen!) en daarnaast proberen we toch nog ons sportabonnement vol te maken voordat we verder gaan of terug naar huis gaan (Sanne dan).
Als tweede was het afgelopen vrijdag feest in mijn trommel, Vivian zat al te eten en ik kreeg een raar gevoel van binnen als ik de broodtrommels van mijn medeleerkrachten bekeek en inderdaad, het waren..... KIPPENVOETJES!!!!!!!!!!! Dus ik: arggggg.... take it out, take it out!! En Vivian die was er maar al te blij mee en heeft de andere leerkrachten jaloers gemaakt met de hoeveelheid voetjes die zij had! En ik weet dat je nieuwe dingen moet proberen, maar in mijn geval gaat dit echt te ver!
Het volgende spannende dingetje, Mik (Janka's vriend) was op bezoek om China te bekijken en Janka mee naar huis te nemen en daarnaast wilde hij ook graag mijn school zien. De dames op school verheugde zich al weken op zijn komst en gingen dan ook helemaal uit hun dak toen hij er eindelijk was! Meneer zijn ego is zeer gestreeld geworden en natuurlijk moest iedereen met hem op de foto, kortom het was hilarisch!
Puntje nummer 4, is de afscheidsbbq! Janka verliet vannochtend China en we hadden daarom besloten gezamenlijk een feestje te houden en afscheid te nemen van de mensen van verschillende scholen. Het eten was heerlijk, de sfeer super en ik heb een aantal aparte, maar leuke afscheidscadeautjes gekregen. Waaronder een rode sjaal (Chinees nieuwjaar komt eraan!), poppetjes in traditionele Chinese klederdracht, wanten (echt te geweldig voor woorden, ze hebben een roze strikje :P), chocolaatjes en menig meer! Maar het was een geslaagde avond!
Punt 5 in het lijstje van de spannendste week van Januari, het bezoek aan Hong Kong woensdag t/m vrijdag. Al viel de kamer een beetje tegen (in vergelijking met vorige keer), het weer was prachtig, het visum snel geregeld en dus kon er geshopt worden! Deze keer was mijn budget niet zo erg groot, dus voornamlijk alles bekeken en kleine dingetjes gekocht. Maar de boottocht en het eten waren weer voortreffelijk. Heb zelfs stad en land afgezocht naar salt en vinigar chips en deze op de laatste avond gevonden!!!
En dan tot slotte, het afscheid van Janka, haar tijd zit erop en op dit moment zit ze in het vliegtuig op weg naar Londen en zit ik zonder kamergenootje! Gister nog een super lieve kaart van haar gehad, met echt de gaarste foto... en daarna nogmaals gekeken naar haar bagage en gedacht OMG hoe ga ik het allemaal inpakken en meenemen.... Toen nog ff een klein slaapje gehad en om 5 uur de taxi gepakt naar Hong Kong airport. Daar ingecheckt (erachterkomend, dat haar tas nog 5 kilo extra mocht bevatten... terwijl wij dachten dat ie te zwaar was!) en toen heerlijk ontbeten, voordat ik doei moest zeggen!
En voor ik het wist zat ik in een busje (alleen) op weg naar China.... snif snif!

Soms ben ik wel een beetje jaloers op haar dat zij morgen weer iedereen kan zien en dat ik het met webcam beelden moet doen, maar voordat ik het weet is het 21 juli en kan ik ook weer iedereen zien :P!

En dan zit ik nu op school, snel nog mailtjes te typen, een berichtje te schrijven en het nieuws te bekijken, want..... het internet is thuis alvast afgesloten voor de vakantie en dus heb ik alleen internet op school!!!
Maar de laatste week van de vakantie (de week voor valentijnsdag) moeten we verplicht slapen in een hotel (want onze kamer zou niet veilig genoeg zijn :S) en dan heb ik hopelijk wel internet! En anders, hoop ik op bergen e-mails en vele reacties, dat zodra ik weer internet heb ook kan zeggen: WOW! Jippie, ik heb weer iets om op te reageren!

Dus doe jullie best en de volgende keer gaat het berichtje over een sprankelend nieuw jaar! Want het wordt het jaar van het Konijn (mijn jaar) en moet nu nog rood ondergoed gaan aanschaffen (brengt geluk), veel rood dragen (brengt geluk) en het zinnetje oefenen dat ik veel lucky money kan ontvangen!!!!
En daarnast mijn rode (heb ik ff geluk) tas inpakken, want zondag gaan we met de miljarden Chinezen treinen naar Lois haar hometown!!!! Spannend.....

Toedels en alvast een gelukkig nieuwjaar!

Cyrille

• 28 Januari 2011 - 07:48

Mams:

Weer een leuk stukje. Veel succes met je reis naar Lois en ik ben benieuwd naar je volgende belevenissen.

Kusjes
    mam

• 28 Januari 2011 - 10:00

Edgar:

Hoi cyrille,
    ook alvast een geweldig nieuwjaar. Zo te lezen heb je het prima naar je zin. Geniet ervan. Gr edgar

• 28 Januari 2011 - 14:30

Lindsay:

Cool! Ben echt benieuwd hoe het nieuwjaar gaat bevallen. Kan toch alleen maar super worden!
    Veel plezier op de volgende reis :P

xxx

• 28 Januari 2011 - 17:07

Anniek:

Hey meid,
    Ja zal wel flink wennen zijn zo zonder Janka! Hou je taai daar! Ik volg je nog steeds!! ;)
    Voor jou dan alvast een heel goed nieuwjaar met je rode ondergoed:P
    Groetjes Anniek

• 30 Januari 2011 - 09:50

Emmy:

Haha.. Weer een leuk verhaaltje:) het zal inderdaad wennen zijn zonder Janka maar jou volgende avontuur komt er bijna aan. Dan kun je je daar alvast op gaan verheugen. Een heel gelukkig nieuwjaar.. Vier het maar goed met al dat roods:)
    Xx Emmy

• 05 Februari 2011 - 11:28

Robert:

Hoi, ook een gelukkig nieuwjaar !!!

Hoezo ben jij een konijn ?

Tip: ga niet met je rood ondergoed achter de webcam zitten ! Daar krijg je problemen mee hahaha.

Groeten,
    Robert

• 10 Februari 2011 - 16:00

Roberto:

he cyrille

we vonden bij scoutingamby twee kaart in de bus op 11 februari 2011
    zal deze kaarten rond laten gaan
    en ja de shereo's kunnen je leven zuur maken maar dat valt gelukkig mee
    succes de komende 24 dagen nog