De eerste weken in het zonnige down under! - Reisverslag uit Woombye, Australië van Cyrille Dols - WaarBenJij.nu De eerste weken in het zonnige down under! - Reisverslag uit Woombye, Australië van Cyrille Dols - WaarBenJij.nu

De eerste weken in het zonnige down under!

Door: Cyrille Dols

Blijf op de hoogte en volg Cyrille

19 Maart 2011 | Australië, Woombye

Hej lieve mensen op het noordelijk halfrond,

Sorry Lindsay voor de vertraging van een korte week, maar heb nu nog een klein beetje meer te vertellen :P, haha!

Maare hoe gaat het in het druilerige Nederland, iedereen weer bijgekomen van de carnaval en het normale leven weer opgepakt???
Hier in Australie niks van carnaval, maar wel super lekker weer! Iedere dag rond de 27 graden en met uitzondering van vandaag bijna geen regen gehad! Heb heerlijk gezwommen in het zwembad van mijn tante, genoten van de tim tans en salt & vinigar chips en daarnaast ook heerlijk gekookt!! Wat is het toch fijn om familie aan de andere kant van de wereld te hebben :)!

Het is echt een totaal andere wereld dan China en heb het aantal keren rijst eten dan ook weer beperkt tot ongeveer 1x per 2 weken. Daarnaast kan ik de mensen gewoon weer verstaan en weer gewoon gesprekken kunt voeren! En moest je in China voornamelijk letten op autobestuurders die je dood konden worden, moet je hier letten op 100 verschillende diersoorten die ervoor kunnen zorgen dat Australie het laatste stukje land is wat je ziet :P! haha

Maar de eerste 2 weken Australie bevallen tot nu toe zeer goed! Tante Claire heeft me een groot deel van de kuststrook laten zien en samen hebben we op verschillende stranden gewandeld en het water gevoeld. Daarnaast hebben we ook natuurlijk geshopt en een dagje Brisbane bezocht! Een stad net als iedere andere stad, haha! Maar wel leuk om die gezien te hebben!

En daarnaast heb ik afgelopen weekend ook een bezoekje gebracht aan Fraiser Island, deze tour had ik geboekt bij een reisbureau en het zou de ultime 4WD experience moeten worden! Ik heb zeker lol gehad, nadat ik mijn leven gewaagd had door de snelweg over te steken, kon ik toch nog mee in de bus! Het is altijd fijn als je verkeerde informatie van het toeristenbureau krijgt.
Maar de zon scheen, de muziek was goed, dus no worries mate en gaan met die banaan! In Noosa nog een stop gemaakt en ook daar nog mensen opgepikt en toen zette we koers richting Rainbow beach. Daar heerlijk mijn zelfgemaakte lunch gegeten en de eerste contacten gelegd met Kirtsen, die vanuit Duitsland op vakantie was in Australie.
En na de lunch weer de bus ingestapt en daar gingen we dan richting Fraiser Island om vervolgens vast te komen zitten in het zand, hahaha! Daar stonden we dan (in de regen) en de jongens maar duwen en graven om de bus vrij te krijgen... Maar met behulp van een vrachtwagen lukte het dan toch en konden we koers zetten richting Fraiser. Met de veerpont en binnen 10 minuten stond de 4WD dan op het eiland! Scheurend door de branding gingen we op weg naar het eerste meer dat op de planning stond en na een slopende tocht door het zand, kwamen we dan ook aan bij een prachtig meer! Daar heerlijk gezwommen en kennisgemaakt met de rest van de groep. Na het zwemmen en de uitleg over hoe een vlieg dood te slaan (3 sec laten zitten en dan slaan, anders bijten ze na 15 sec.) werden we gedropt bij ons resort en konden we intrek nemen in de kamers. Daar heerlijk gegeten en nog gezellig gekletst in de bar van het resort en na een korte nacht slaap (we moesten om half 7 al weer aan het ontbijt zitten) gingen we op weg om de rest van het eiland te ontdekken. Kirsten en ik waren de gelukkige dat we voorin mochten zitten en dat was een avontuur. Wij zagen alle bobbels en hobbels aankomen, maar de mensen achterons natuurlijk niet en met af en toe een flinke gil kwamen we toch steeds veilig aan op de plaats van bestemming. We hebben die dag ook joekels van spinnen gespot, een Dingo die kwam snuffelen bij de bus, een klif beklommen (en weer via dezelfde weg terug, want het was te gevaarlijk om naar beneden te springen :P), Eli creek bezocht en een prachtige bron bezocht! Kortom weer een geslaagde dag met heerlijk eten en een gezellig avond in de bar!

De volgende dag was het ook niet echt uitslapen en na weer een tour, maar deze keer door het bos bezochten we het rainforest en nogmaals een meer (deze keer met een prachtig wit strand!). De tocht door het rainforest was echt geweldig, vooral het moment dat 1 van de Japanse meisjes een bloedzuiger onder haar voet had. Gillen dat ze kon, maar haar vriend kwam toegesneld en met een snelle slipper beweging werd de bloedzuiger verwijderd en kon de tocht vervolgd worden! Maar het was echt een gaaf moment, ik bedoel het had ook erger kunnen zijn... ze had in een slang kunnen strappen of een spin had haar in de wurggreep kunnen leggen... Dus een bloedzuiger valt dan toch best mee!

Nu nog tot morgenmiddag genieten van het leven bij mijn tante en dan vertrek ik naar Noosa om samen met mijn au pair familie (met dank aan Lindsay, dat ze me op de website wees!) een korte vakantie te vieren, waarna we volgend weekend afreizen naar hun huis in Orange en wat dus mijn verblijfplaats de komende 3 maanden wordt. Dus nu nog ff vakantie en daarna hard aan de slag om voor de koters te zorgen!

Kortom ik vermaak me hier wel!

Kus kus uit Australia!!

Liefs Cyrille

• 19 Maart 2011 - 09:01

Sanne:

Cool CC !
    Haha, genoeg te doen nog daar.
    Succes met DE ONTMOETING ;).
    Plaats snel foto's.

xx

• 19 Maart 2011 - 18:36

Ronald:

Hey Cyrielle, leuk om te lezen dat Austalie zo mooi is en er zoveel te zien en doen is. Geniet ervan, want naar Austalie gaan doe je niet ieder jaar. Veel plezier bij de familie in Noosa en weer tot horens.
    Oompje

• 20 Maart 2011 - 09:16

Lindsay:

jeeeeeeeejjj een nieuw Cyrille verhaal! En wat ben ik jaloers, zou zo met je mee willen ;)! Fijn dat de eerste weken al goed zijn bevallen. Nu maar hopen dat de kinders een beetje leuk zijn :P! heel veel plezier, enne.. wat meer verhalen zouden wij lezers niet erg vinden :P!

xx Lins

p.s. FOTO'S!!!!

• 22 Maart 2011 - 06:07

Emmy:

Ik ben het helemaal met lindsay eens:) foto's foto's foto's!!! Ik wil alles wel eens bekijken wat je meemaakt.. Die dingo bijvoorbeeld. Ik wens je heel veel plezier met de kids:) hoop dat ze lief zijn.. Hoe oud zijn ze eigenlijk?? Laat snel weer wat van je horen.. Het is namelijk altijd leuk om even je verhaal te lezen:)
    X Emmy

• 22 Maart 2011 - 08:46

Anniek:

Heey meid!!!
    Hartstikke leuk om te lezen wat je daar nu al mee maakt in Australie!!
    En ik hoop voor jou dat je al die wilde beesten inclusief bloedzuigers kunt ontlopen;)
    En nu wachten op de foto's!!!:D
    xxx Anniek