Het leventje op de boerderij! - Reisverslag uit Blayney, Australië van Cyrille Dols - WaarBenJij.nu Het leventje op de boerderij! - Reisverslag uit Blayney, Australië van Cyrille Dols - WaarBenJij.nu

Het leventje op de boerderij!

Door: Cyrille Dols

Blijf op de hoogte en volg Cyrille

28 April 2011 | Australië, Blayney

G'day mates!!!

Hoe bevalt het leventje in het kleine kikkerlandje?? Het leventje hier bevalt zeer goed!!

Het is al weer een tijdje geleden dat er een berichtje was (jaja Lindsay, er komt meer aan...) en ik probeer al een aantal dagen/weken een nieuw berichtje te plaatsen. Maar met 4 kinderen rondhupsend in het huis en allemaal nieuwe indrukken, kwam het er niet van!

Maar heb vandaag het sporten verzet, om speciaal voor iedereen een berichtje te typen! Dus tada:

Het leventje op de boerderij bevalt zeer goed, het is een stuk anders dan dan het leventje in Bunde, maar zeker de moeite waard!
Ik ben nog heel en zonder boetes, dus het links rijden gaat tot nu toe zonder kleerscheuren. In het begin was het wel heel erg wennen, je hebt geen idee waar het verkeer vandaan komt en daarnaast zit het knipperlicht aan de andere kant. Hoe vaak ik wel niet de ruitenwissers aangezetheb :P!! Haha
Maar nu lijkt rijden aan de linkerkant zeer gewoon, gelukkig is het ook niet zo druk, dus mocht ik eens een keertje een foutje maken, merkt niemand dat! Maar parkeren is wel echt gaarr... Op pakeerterreinen maakt het helemaal niks uit, maar aan de straatkant. Volg de andere auto's, anders riskeer je een bekeuring! Je mag alleen parkeren met je neus de rijrichting uit of als er meer plaats is aan de straatkant, dan met je neus naar het verkeer en met je kont naar de stoep! Jaja en iedereen doet het, maar wel ff wennen!

Maar genoeg verteld over mijn rijkunsten, dat is natuurlijk maar een klein onderdeeltje van alles ;)!
Het boerderijleven is wel echt super interessant, heb in het eerste weekend geleerd waarom bij schapen de wol van de kont wordt geschoren en dat is voornamelijk omdat schapen hun eigen kont nooit afvegen! Poep blijft dan plakken aan de wol en dat hoopt zich op, vliegen leggen hun eitjes erin en daarna kruipen de maden de kont van het schaap in en wordt het langzaam van binnen opgegeten! Dus moet de kont geschoren worden...
En ja, ik heb de maden met eigen ogen gezien!!!

Daarnaast was een week geleden wol dag en werden de schapen geschoren. En ook hier zit weer een hele techniek achter... Maar lang verhaal kort gemaakt: de buik wordt eerst geschoren, waarna dit wol gescheiden wordt van de rest van het wol (het brengt minder op, omdat het vol zit met gras, distels enz..) en daarna wordt de rest van de wol in 1x van het schaap geschoren (zie de before and after foto's op picasaweb.google.com/cyrille.dols), zo dicht mogelijk op de huid. Waarna dit wol opgeraapt wordt en dit op een tafel gegooid wordt. Alle losse stukjes wol vallen er vanaf en daarnaast worden alle vieze stukjes eraf gehaald. De overige wol wordt dan in een zak gestopt en dat wordt uiteindelijk verkocht!

Vandaag heeft Dub (de vader) de kalfjes apart gezet van hun moeder en nu hoor je de hele dag koeien buiten loeien... Maar dat is over een dag of 4 wel over. Want over 3 maanden moeten ze weer zwanger worden voor een nieuw kalfje, zo zit het boerenleven nou eenmaal in elkaar!

Vorige week was ik boodschappen doen en toen ik terugkwam, kwamen maar liefst 7 kinderen mij vertellen dat Dub een lammetje had geslacht! Jaja, we eten nu al de week lam... haha! Maar het grappige was dat de kinderen de hele tijd hebben staan kijken, waar bij ons iedereen zijn lapje vlees koopt, zonder te weten waar het vandaan komt. Weten zij maar al te goed waar het vandaan komt! Daarnaast stond Buzz (het huislammetje, verstoten door zijn moeder...) het hele ritueel te bewonderen. Maar wat maakt het ook uit, Buzz denkt dat ie een hond is!

Daarnaast heb ik ook dagelijks mijn boerderijklusje. Samen met Eva en/of Cam (op donderdag is Eva naar pre-school) en brengen we het GFT afval naar de kippen en de eendjes. Dan late we de eendjes en kippen uit hun kooi en gaat Eva of Cam opzoek naar de eieren. Deze worden zorgvuldig geteld (het aantal kan verschillen tussen de 4 en 12 eieren, maar dat laatste gebeurt meestal als we de eieren een dagje vergeten) en binnen voorzien van datum, anders raken we het overzicht kwijt! Sinds vandaag (of vandaag was mijn eerste dag ;)) moeten de eendjes (papa, mama en hun kindje) de kooi uit om lekker rond te scharrelen op de gehele boerderij en hier kunnen ze dan slakjes enz eten, waarna ze langzaam afdwalen naar de vijver (waar geen vissen inzitten, maar geen idee hoe het dan te noemen :P) en daar lekker rond te dartelen. 's Avonds komen ze dan weer terug en worden ze weer in hun kooitje gestopt. Maar ik ben een echte stadsmeid en dat werd vandaag maar weer eens duidelijk! De eenden wilde hun kooi maar niet verlaten en de hulp van Dub moest eraan te pas komen voordat de eendjes konden rondscharrelen!! Ze naar binnen krijgen was al een even grote ramp, want de kippen liepen in de weg! Uiteindelijk waren papa en mama eend in de kooi en moest ik Bec (de moeder) halen om het baby eendje ook in de kooi te krijgen... Maar het vele oefenen wat er nog aanzit te komen, ben ik straks een volleerd eenden wegjager!!

Boh, ff denken wat ik nog allemaal heb gedaan... We zijn een luchtballonnen show wezen kijken (foto's ook online), zijn door een tunnel gaan wandelen met moedersgroep, Anzac day meegemaakt (een soort van dodenherdenking voor ons), de familie ontmoet tijden Pasen, met een echt easter egg hunt (en dat met alleen maar chocolade eieren!!) en we zijn op vossenjacht geweest!!

Vorige week donderdag was het dan zover, de avond was gevallen en na veel aandringen kun Dub er niet meer onderuit, er moest op vossen gejaagd worden! Dus met zijn alle in de pick-up truck, geweer en licht in de aanslag. En ik had als taak Sunny (de hond) in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat ze niet de auto uit sprong. Met een lamp speur je de weilanden af en als je rode ogen ziet, dan heb je een vos gespot! Maar omdat alleen Dub meewas, werd het echt schieten van een vos wel wat moeilijk. De auto moest gestopt worden, Dub eruit springen en dan richting op de vos... Je hoort het al, helaas geen vos gevangen!! Maar nu de winter eraan zit te komen, gaan we waarschijnlijk vaker vossen jagen... Dus de kans zit er nog wel in!! Zal een mooie foto proberen te maken ;)!!

Poh, poh het is een heel verhaal geworden! Zal proberen het voor volgende keer een beetje op te splitsen, want Blue mountains, Sydney en nog veel meer komt eraan!!!

Foto's ga ik nu online zetten, dus die kun je na het lezen van dit stukje bekijken!!!

Laat een berichtje achter en tot snel!

Liefs Cyrille

• 28 April 2011 - 17:13

Mam:

En dat vertel je niet aan telefoon? Lijkt me wel leuk daar.

Kusjes
    mam

• 28 April 2011 - 18:22

Tante Claire:

Hallo Rieltje,

Ik lees al je resiverslagen, maar deze vind ik toch wel heel erg leuk en leerzaam. Meid, wat heb jij straks een veelbewogen, enerverend, leerzaam, interessant, veelzijdig, afwisselend en héél erg leuk jaar achter de rug. Dat neemt geen mens je meer af.
    Geniet ervan, want het is bijna om en daan puun ich dich weer uns good.

Claire

• 29 April 2011 - 08:25

Tim:

Hey bedankt he.

Zo te horen heb je het wel naar je in :P.
    Heb je nog geen slangen gezien?

Groetjes

• 29 April 2011 - 16:15

Ronald:

Als ik alles lees, heb je het er goed naar je zin, misschien nog enkele leuke Australische jongens gevonden !!!! Hebben we nog een adresje om op vakantie te gaan. Hier gaat alles zoals iedereen het verwacht, dus lekker rustig. Zondag Hannie jarig, dus dan is het wel lekker druk. Geniet ervan en tot wederhoren. Je allerliefste peetoom.

• 29 April 2011 - 16:17

Hannie:

Ja, ook van mij de groetjes en tot het volgend verhaaltje. Toch leuk om te lezen dat alles je zo goed bevalt.

greetz

• 01 Mei 2011 - 19:17

Emmy:

Hey meid,

Ook dit verhaal was weer super om te lezen:) ik zie dat je het nog steeds goed naar je zin hebt... Top:)
    Ik wens je veel succes met je volgende vossenjacht.. En natuurlijk nog heel veel plezier want het is niet meer zo heel lang meer.

Gr. Emmy

• 02 Mei 2011 - 10:32

Sanne:

Ha CC !

Cool verhaal. Hoe zit het met de surfdudes.. Op die verhalen zit ik te wachten haha.
    Nog wat gehoord van de Chinezen betreft zomervakantie ?
    Hier is het zonnig en rustig.

byebye !

• 02 Mei 2011 - 22:18

Lindsay:

Jeejj! Nieuw verhaal :D! Het klinkt helemaal geweldig! De kindjes al aan je gewend? En een beetje lief voor je? Ik kijk uit naar t volgende verhaal, have fun in sydney enz!

Kus

P.s voor mijn doen een late reactie maarrr ik zat in Dublin ;)!