De examenstress is voorbij en de reis geboekt...
Door: Cyrille Dols
Blijf op de hoogte en volg Cyrille
24 Juni 2011 | Australië, Blayney
De tijd vliegt voorbij, het gaat echt super snel!! Voor jullie thuis vast en zeker niet, maar voor mij soms echt TE snel!
Maar ik mag niet klagen, ik geniet nog steeds van al het moois hier, spreek vaker af met de au-pairs (wat het vliegen alleen maar sneller maakt :P), de kindjes zijn helemaal aan me gewend en ik geniet nog steeds van hun aandacht en nu mijn examen voorbij is, kan ik volop genieten!!!! Geen stress meer...
Want het examen was toch nog wel ff stressen, het zelf studeren gaat wel oke, maar je hebt natuurlijk niemand om die kleine dingetjes aan te vragen...
Maar met goede moed vertrok ik vrijdag 3 juni naar Sydney, om dan 4 juni mijn mondeling te doen. Nu was dit onderdeel mijn minste zorg en had ik naast flink vertellen in het Engels, niet veel geoefend. Echt zenuwachtig was ik niet en op een paar foutjes na, ging het dan ook goed. Maarja, die paar foutjes.. dus heb toch wel ff een uurtje lopen balen!
Maar flink balen kon natuurlijk niet, want er moest natuurlijk ook nog voor toerist gespeeld worden... je bent in Sydney, of je bent er niet!
Dus na veel speurwerk op de kaart en met hulp van een local, de pilon van de harbour bridge gevonden en vanuit daar van het uitzicht genoten ('t is goedkoper dan over de brug heenlopen...). Daarna weer terug gegaan met de bus naar Tim's en Harriets place (broer en schoonzus van Dub) en daar een gezellige avond gehad. Zondag hebben zij me meegenomen naar Bronti beach voor een ontbijtje en daarna ben ik naar Bondi beach gelopen... Het was prachtig weer, dus heb er zeker van genoten! En toen was het al weer tijd om de trein en bus terug naar Blayney te nemen.
Deel 2 van examenstress begon toen, want deel 2 bevatte het schrijfgedeelte, paniek!!!! Maar ook hier flink veel gestudeerd de laatste daagjes en met vol vertrouwen vertrok ik 14 juni richting Sydney, in Sydney met Marion afgesproken, samen bij de starbucks wat gedronken en de examenlocatie bezocht. Zij daarna terug naar haar hostel en ik in mijn hostel nogmaals de stof doorgenomen...
De volgende dag met zenuwen een boterham gegeten en toen op naar het centrum. Daar mijn mondeling partner en het griekse meisje gevonden en samen hebben we de zenuwen geprobeerd weg te praten. Naar veel uren stress en natuurlijk met het neerleggen van je pen denken: K T dit is fout!!!! Dus de rest van de dag was het stressen en ook de dag erna nog een aantal paniek reacties gehad, maar langzaam zakt de stress weg... 26 juli volgt de uitslag, maar of ik die wil weten ;)...
Maar ik was nog een aantal dagen in Sydney en heb naast de free tour (Die was echt TE vet), Kings cross bezocht (en gare mensen ontmoet... Amsterdam blijft voor vele toch ECHT een land, GRRRR en dan doe ik soms al niet moeilijk over Holland), met Marion de State of Origion gekeken (rugby tussen QLD en NSW), de Botanic Gardens bezocht en de rest van mijn verblijf geregeld.
Dus vanaf 18 juli kan ik Blayney niet meer mijn thuisstad noemen en vlieg ik naar Melbourne, Alice Spring, tour naar DArwin, vliegen naar Cairns en vanuit daar met de bus terug naar Brisbane. Er zijn nog een aantal dingetjes die geregeld moeten worden, maar zodra ik in details kan treden, zal ik het jullie laten weten!
Voor de rest bevalt het boerenleventje nog steeds, helaas hebben de cavia's de kou en honden niet overleeft, de mixer heeft het ook begeven en mijn sneeuwpop werd na een uur vernietigt door de kindjes... Maar voor de rest verloopt hier alles soepeltjes :)!
Ik hoor jullie denken sneeuwpop???? Jaja, afgelopen dinsdag lag er binnen anderhalf uur minstends 6 cm sneeuw en echt goede sneeuw! Dus konden Cam, Eva en ik (de stroom was uitgevallen en Cam kon daardoor niet slapen... dus naar buiten) buiten flink met de sneeuw spelen en we hebben lol gehad. Zal proberen dit weekend de foto's op de computer te zetten en dan kunnen jullie ook genieten van de sneeuwpret in Blayney!
Deze keer een gezellig berichtje over mijn examens, beloof voor de volgende keer een leuker onderwerp!!
Heel veel liefs Cyrille
P.s. Een persoonlijke boodschap voor broerlief en schoonzus, van Dub en Bec, slaap nu het nog kan!!! x
24 Juni 2011 - 14:34
Janka:
Heeeey!
Ook al lukt het niet via Skype :( , volg ik je zeker via je verslagen.
Ik ben blij voor je, dat je de toetsen gehad hebt en nu nog meer kunt genieten!
Je reisplannen lijken me echt geweldig!
Liefs,
Janka -
24 Juni 2011 - 16:59
MAm:
Hoi lieffie, weer een leuk verslag en ik weet zeker dat je je diploama gaat halen.
Kusjes
mam -
25 Juni 2011 - 08:17
Moon:
hahahaha bedank Dub en Bec maar voor de info, maar hoe slaap ik nu..?? er zit bij mij een buik in de weg ;-) je broertjelief heeft nergens last van ;-)
ik sms/mms je als iets gaat gebeuren!!!!!