Alice Springs tot Darwin & alles er tussen in...
Door: Cyrille Dols
Blijf op de hoogte en volg Cyrille
30 Juli 2011 | Australië, Darwin
Ik ben weer in de gewone wereld en mijn bereik (van de telefoon) is weer optimaal, maar de afgelopen 7 dagen waren echt GEWELDIG!!!
Het was vroeg opstaan, veel in de bus zitten (mijn kont doet flinke pijn), maar echt awesome!!!!
7 dagen geleden begon mijn tour dus en in die tijd heb ik Alice Springs bezocht (maar dat wisten jullie al), Uluru, King Canyon, Darwin, Kakadu en dan alles wat er tussen in ligt.
Maar zal bij het begin beginnen, de eerste dag moest ik om half 5 klaar staan om op gepikt te worden, voor de 2 daagse toer naar Uluru en Kings Canyon. We werden opgehaald door Shaz en na iedereen opgehaald te hebben, waren we een gezellig groep van 9 mensen. Dus lekker veel plaats in de bus en dus kon ik gelukkig ook nog wat slaap pakken.
Iedere 2 uur werd er gestopt (we moesten 's ochtends zo'n 6 uur rijden) en al snel kennisgemaakt met iedereen en wat bleek bijna de helft van de groep waren Zuid-Limburgers!! Haha, zit je aan de andere kant van de wereld en kom je 3 meiden vanuit Zuid-Limburg tegen! Dus dat maakte het al super gezellig, Ghislaine en Florance (2 zusjes uit Slenaken) gingen ook naar Darwin en dus met hun heb ik 7 dagen opgetrokken.
Maar Shaz (de gids), die half Nederlands was, zorgde voor een super sfeer. Gezellig on de road spelletjes, waar we souveniertjes mee konden winnen en ook ik heb een souveniertje gewonnen! Een koalabeertje, dat ik op de foto heb gezet in Uluru en dat voor mijn allerliefste piepkleine neefje Levi wordt!! (jaja mensen, voor wie het heeft gemist... Broerlief en schoonzus hebben er sinds kort een hummeltje bij, genaamd Levi en dat maakt mij dus TANTE!!!!!!!).
Na een heerlijke lunch, werd de eerste toeristische stop, Kings Canyon en daar hebben we van alles geleerd over de leefstijl van de aboriginals en een super wandeling gemaakt. De omgeving was echt MEER dan geweldig en heb hier dan ook super genoten!!!
Daarna weer terug de bus in en op naar de kampplaats voor de nacht, onderweg nog Mount Connor gezien oftewel Fuluru, want hij lijkt heel erg op Uluru en schijnbaar denken ook veel touristen dat ze dan Uluru hebben gezien (al ligt die vanuit Mount Connor nog anderhalf uur rijden), haha! Maar uiteindelijk met de laatste zonnestralen nog net Uluru gespot en toen kwamen we eindelijk aan bij de kampplaats.
Daar kangoeroe steak, beef steak and kamelen worstjes gehad. Als je er bent, moet je het ook allemaal uitproberen!!
Daarna nog flink wat spelletjes gedaan en daarnaast flink gelachen! En toen was het tijd voor bed, want de volgende ochtend moesten we vroeg op om de zonopkomst in Uluru te spotten! Dus in de swags (soort van buitenbed) en lekker slapen!
De volgende ochtend vroeg uit de veren en op naar Uluru, daar geweldige foto's gemaakt en natuurlijk ook om de rots gewandeld, toen Kata Tjuta bezocht en toen was het helaas al weer tijd om terug naar Alice te gaan!
Onderweg nog ergens gestopt en stond ik gezellig met Ghislaine en Florance te vertellen en toen spotte ik een schattig muisje. Daar foto's van gemaakt en toen kwam er een man aan en die zei: the mouse is sick and dying, i will get him out of his missery. Tilt die man zijn slipper op en wij gillend wegrennen... je snapt wel wat hij gedaan heeft...
Toen was het tijd om afscheid te nemen van een aantal mensen en was het tijd om in het hostel mijn bedje op te zoeken. De dag erna weer vroeg op... deze keer maar 6 dames in de groep en Tom als tourguide... Maar ook echt weer een geweldige groep!!! De weg tussen Alice en Darwin is super lang en helaas is er ook niet echt veel te zien, maar Tom zorgde er wel voor dat we ook alles zagen tussen Alice en Darwin. De keerkring, de ufostad van Australie, De duivelse parels, we zijn nog op verschillende plaatsen gaan zwemmen en 1 krokodil gespot! En voor ik het vergeet zelfs 1 slang gezien! Stak zomaar voor mijn voeten de weg over naar de andere kant... jaja!
Ik heb samen met Lene (een meisje uit Noorwegen) de tent gedeeld en samen met de rest dus flink gelachen!!!!!!
Het weer werd ook iedere dag steeds beter, met als gevolg dat ik nu zelfs mijn korte pyjamabroek weer aan heb en de truien diep onderop in mijn tas heb gestopt, GEWELDIG!!!
Kalfs snitzel gehad, maar de termieten heb ik overgeslagen om te eten, dat ging me net iets te ver!
Maar helaas aan deze 3 dagen kwam ook een eind en voor we het wisten waren we in Darwin, maar de dag erna moesten we weer vroeg op, want Kakadu stond op het programma!
Deze keer was David onze tourguide en was de bus ook een stuk voller (16 mensen), maar wel weer geweldige personen! En aangezien Lene de 3 daagse tour had geboekt, hadden we de avond van te voren afscheid van haar genomen, maar nee hoor! Daar stond ze weer en bleken wij een gemixte groep te zijn! Dus gezellig naast Lene in de bus gezeten en op naar Kakadu!
De eerste dag onderweg ergens hotdogs als lunch gehad, aborigionals ontmoet en weer meer over hun droomverhalen geleerd. Toen was het tijd voor een boottocht en flink wat Krokodillen gespot! 's Avonds weer een tentje met Lene gedeeld en de dag erna ging om 5 uur weer de wekker.
Deze dag hebben we de Twin Falls en Jim Jim falls bezocht, bij de Twin falls hebben we zelfs gezwommen. Ijskoud was het water, maar wel super geslaagd! Gezwommen naar de waterval, onder de waterval gezeten en toen terug naar de zon om lekker op te drogen en warm te worden!
En toen zat het erop en moesten we weer terug naar Darwin.
Weer afscheid genomen van Lene en daarna gezellig met Ghislaine, Florance en An (uit Dublin) pizza gaan eten en toen lekker slapen!
Nou zit ik in Darwin en morgenochtend vlieg ik dan naar Cairns, yay!!!
Jullie zijn weer helemaal bij en ik ga eens opzoek naar Ghislaine en Florance om samen rond te lopen en misschien ff te kijken om wat te shoppen!
Laat iets achter, als je de blog leest... heb ik tenminste het gevoel dat ie gelezen wordt!!!
Zal de volgende keer weer eens wat foto's uploaden en dan daarna ook mijn mails beantwoorden (ik heb ze wel gelezen!!!)...
Dikke kus en knuffel,
Cyrille
30 Juli 2011 - 08:30
Sanne:
Ha CC
Supervet lijkt het me wat je allemaal gezien hebt !
Nog proficiat met je neefje, had het stiekem al op hyves gezien haha.
De groete oet Bung :D -
30 Juli 2011 - 12:39
Florence:
Monkeyhorny!
Jeej, we staan er in! Fijne vlucht naar Cairns, hopelijk valt er wat te beleven op de Darwin Airport. En vergeet de camera renting niet! Einde van de grote straat richting zee, aan de rechterkant. Tot in Mestreech!
Cheers beers! -
30 Juli 2011 - 14:59
Mam:
Hoi meissie,
Wat een gewelsige reis. Maak maar veel foto's.
Groetjes
mam
30 Juli 2011 - 20:59
Lene En De Rest:
Wat een geweldig verslag, en dat je mijn naamsgenoot hebt ontmoet is hele maal te gek!
Zo te zien heb je het daar wel ok, wij wachten met smacht op het volgende verslag!
Groetjes ons!!!!!
ps
Gefeliciteerd als TANTE!!!!!!!!!!!!!!! -
01 Augustus 2011 - 07:18
Emmy:
Jeeej... Tante Cyrillle:) klinkt leuk.. Haha...
Ik ben echt mega benieuwd naar de foto's nu ik je verhaal heb gelezen:).
Veel plezier nog!!
X Emmy -
02 Augustus 2011 - 18:20
Tante Claire:
Zo, ben je ook tante geworden. Geweldig, welkom in de club. Uiteraard ben ik al heel wat langer tante, maar ik kan je wellicht nog van alles leren :-)
Het leest weer fantastisch. Wat jammer hé, dat het einde in zicht komt, al zal je moeder het daar niet mee eens zijn.
geniet nog effe en tot volgende maand.
Tante Claire -
04 Augustus 2011 - 13:52